Annons
Nyheter

Ljungman lämnar kollektivtrafiknämnden

Lars-Ingvar Ljungman (M) avgår som ordförande i Region Skånes nämnd för kollektivtrafiken. Tidsbrist anges som främsta skäl.
Nyheter • Publicerad 22 november 2010

– Totalt har det blivit tolv händelserika och utvecklande år i kollektivtrafiknämnden. Under dessa har Skånetrafiken mer än fördubblat verksamheten. Det är positivt men har samtidigt inneburit att det blivit allt svårare att sitta som ordförande i både kollektivtrafiknämnden och kommunstyrelsen i Vellinge. Därför har jag tagit beslut att inte fortsätta som ordförande.

Enligt Ljungman tog han beslutet av att avgå i fjor. Efter diskussioner med Jerker Swanstein, (M), tidigare ordförande för regionstyrelsen, bestämde han sig för att sitta kvar mandatperioden ut, vilket formellt betyder siste december.

Annons

Vad tar du med dig från din tid i nämnden?

– Jag har haft förmånen att sitta med under tillkomsten av Öresundsbron. Sedan har jag deltagit i förhandlingarna kring Citytunneln, ett projekt som jag verkligen tycker att man kan kalla en milstolpe inom den regionala kollektivtrafiken. Men efter tolv år är det dags för nya krafter att ta över.

INTERNAL INTERNAL
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons