Nyheter

Lek och stoj i färgglada nya lokaler

120 barn i Henriks hage. Det är tanken bakom den förskola som nu byggs i Höllvikens nordöstra delar. Christer Carlssons spontana omdöme "det kommer bli skithäftigt det här".
Nyheter • Publicerad 12 februari 2009
Fönster i "barnhöjd" och mycket färg är några av inslagen på förskolan Henriks hage. Bild: Nicolinn Nilsson
Fönster i "barnhöjd" och mycket färg är några av inslagen på förskolan Henriks hage. Bild: Nicolinn NilssonFoto: 

Grundtanken med den nya förskolan i Höllviken är att skapa en kreativ miljö för såväl vuxna som barn. Med stora fönsterpartier och en stor innergård ska ljus och natur komma in på avdelningarna från alla håll.

- Vi har en genomgående ljusaxel med glasportaler i hela förskolan. Vi har även låga fönster så att barnen ska kunna se varandra från de olika rummen, berättar Christer Carlsson.

Färgerna skiftar från rum till rum och färgen på kaklet i toalettutrymmena är specifika för respektive avdelning. De sex avdelningarna ryms tillsammans med en stor samlingssal och ett storkök under förskolans tak. Utanför är sandlådor utplacerade, gungställningar monterade och en lekplats börjar ta form.

- Vi vill skapa en aktiv lekmiljö där barnen får utrymme för sin kreativitet.

Förskolan ligger på en stor åker och upptar 1 400 kvadratmeter. Besiktningen sker i mitten av maj och den 1 maj kan verksamheten ta över lokalerna.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.