Annons
Nyheter

Ledamot vill riva upp beslut om byggkredit

Birgitta Josefsson Hultgren, ledamot av Vellinge-Månstorps kyrkofullmäktige, överklagar fullmäktiges beslut att ta en byggkredit på åtta miljoner kronor för tillbyggnaden av Vellinge Gästis.
Nyheter • Publicerad 10 december 2003

I sitt överklagande till domkapitlet i Lund hävdar hon bland annat att frågan om att ta ett så stort lån inte stod med på dagordningen. Bakgrunden till beslutet att ta ett lån är församlingens tillbyggnad av Vellinge Gästis som ska bli nytt församlingshem. Ursprungligen skulle ombyggnaden finansieras genom att församlingen sålde Vellinge prästgård och församlingshem. På grund av ett överklagande av detaljplanen försenades försäljningen och för att klara ekonomin beslöt kyrkofullmäktige därför att ta upp ett lån på åtta miljoner kronor. Birgitta Josefsson Hultgren reserverade sig mot beslutet eftersom hon anser att om överklagandet av detaljplanen drar ut på tiden kan lånet bli dyrt för församlingen. Enligt kyrkofullmäktiges ordförande Willy Olsson var det en miss att ärendet inte stod med på dagordningen. Han uppger också att endast Birgitta Josefsson Hultgren motsatte sig att ärendet togs upp på kyrkofullmäktige. Birgitta Josefsson Hultgren menar att ärendet inte har kungjorts på riktigt sätt enligt Kyrkoordningen, att det inte beretts av kyrkorådet och att det inte rådde enighet om att ta upp det.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons