Nyheter

Kvinna åtalas för hemfridsbrott

Kvinnan slog sin rival medvetslös och försökte föra bort henne i taxi.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2011

Senare misshandlade hon rivalen med en hammare. Nu åtalas hon misstänkt för misshandel, hot, olaga frihetsberövande och hemfridsbrott.

Efter skilsmässan blev den 33-åriga kvinnan upprörd när hennes före detta man träffade en ny kvinna som flyttade in i villan med sitt barn.

En morgon i augusti, när exmaken hade åkt till sitt jobb i Malmö, tog hon sig in i villan i Höllviken.

Där slog hon enligt åklagaren sin rival flera gånger med en stekpanna tills den andra kvinnan förlorade medvetandet. Sedan band hon offret, tog fram en kökskniv och hotade döda henne och hennes barn om de inte försvann.

Medan misshandeln pågick lyckades offret ringa mannen, som larmade polisen.

Kvinnan tvingade rivalen att packa, beställde taxi och bad chauffören köra dem till en stad i Mellansverige.

Chauffören frågade om han inte i stället borde köra till sjukhuset. Till slut hoppade 33-åringen av i Malmö.

I december tog sig kvinnan åter till villan och slog den and­ra kvinnan med en hammare. Offret klarade sig med mindre skador.

I början av januari ringde hon på hos paret igen, men blev inte insläppt. I förrådet hittade hon en kniv, en yxa och verktyg som hon försökte öppna altandörren med. När hon inte lyckades slog hon in rutan med yxan och låste upp dörren.

Polisen kunde gripa henne på plats. Nästa vecka ställs hon inför rätta i Malmö tingsrätt, åtalad för olaga frihetsberövande, grovt hemfridsbrott, olaga hot, misshandel och skadegörelse.

Ann Gäre
Kalle Kniivilä
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.