Annons
Nyheter

Kritik mot m-dominans

Ett parti styr, fyra partier opponerar och folkpartiet försöker skapa sig en egen position någon stans mitt emellan. Oppositionens missnöje visade sig i motionsdebatterna under fullmäktigemötet.
Nyheter • Publicerad 17 november 2005

På tisdagen behandlade kommunfullmäktige två motioner, en av Sylvia Oscarsson (SPI) om ett särskilt valstöd till partierna, och en av Linus Wrethov (mp) om en bättre beredning av motionerna.

SPI, mp, s och kd ville alla ha tillgång till ett engångsstöd inför valet nästa år på 15000 kronor per parti. C deltog inte i debatten och fp hade full förståelse för kravet men vill ha ett annat sätt att arbeta med politik för att locka framför allt yngre att bli politiker. – Allt är givet på förhand, klagade Henrik Thorsell (fp).

Annons

– Ni vill bara knäcka moderaterna, kontrade Göran Holm (m). Ni vill inte det bästa för kommunen. Ni hackar om detaljer i stället för att jubla över att ni bor i Sveriges bästa kommun.

Willy Olsson (s) medgav att han bor i en bra kommun men påpekade att socialdemokraternas politik styrs av andra värderingar.

Motionen avvisades med 33 moderata och 3 folkpartistiska röster mot de övriga partiernas 13. Linus Wrethov var kritisk mot hur motioner bereds innan beslut tas.

– Det hämmar demokratin, hävdade han.

Samtliga oppositionspartier stödde Wrethovs motion men Göran Holm ville inte förstå varför de andra partierna klagade.

– Det kan väl inte vara så att alla bra förslag måste komma från oss? frågade han. Kom med ett enda bra förslag.

Linus Wrethov tvingades medge att han fått igenom en motion under sina år i fullmäktige men trots det avvisades motionen med 33 moderata röster mot de andra partiernas 16.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons