Annons
Nyheter

Kristdemokrater vill höja skatt

Höj skatten med 50 öre. Det för kristdemokraterna fram i sin alternativa budget inför budgetfullmäktige nästa vecka.
Nyheter • Publicerad 22 november 2007

– Det sägs att det är politiskt självmord att föreslå skattehöjning i Vellinge, men vi tycker inte att kommuninvånarna får den service de har rätt att kräva, säger Kjell Bornhager, ordförande för kristdemokraterna i Vellinge.

Enligt kristdemokraternas beräkning kommer en skattehöjning med 50 öre att resultera i att kommunen får 34 miljoner kronor mer i skattkistan. De pengarna kan användas till mycket nyttigt, anser kristdemokraterna. Ett område partiet vill satsa extra på är skolan. – Vellinge är en välmående kommun på många sätt, men vi har en skola där många elever inte får behörighet till gymnasiet, säger Kjell Bornhager och nämner Lomma som en kommun som visar mycket bättre resultat.

Annons

Kristdemokraterna vill också minska barngrupperna i förskolan.

– I dag klarar kommunen målet att erbjuda förskoleplats inom fyra månader, men i stället är barngrupperna alldeles för stora, säger Bornhager.

Mer pengar till musikskolan och införande av fixar-Malte är andra områden som kd vill satsa pengar på.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons