Nyheter

Krav på Kaptensgården till fogden

Restaurangen Kaptensgården har hamnat i en tvist med fastighetsägaren om hyran. Zaplutus AB som äger lokalen har vänt sig till Kronofogden med en fordran på 252 702 kronor.
Nyheter • Publicerad 21 oktober 2010

Enligt Zaplutus har Kaptensgården inte betalat någon omsättningshyra under 2008 och de begär även hyresintäkter från februari och mars i år. Utöver det finns också en skuld för ett skadestånd som skulle ha betalats in. Zaplutus menar att Kaptensgården förlorat sin besittningsrätt eftersom firman inte betalat.

Enligt krögaren Jan Nilsson har Kaptensgården visst betalat hyran. Däremot är det Zaplutus som gjort fel i och med att de inte redogjort för hur de beräknat hyran. Tvisten handlar till största del om så kallad omsättningshyra, som utgör en viss procentandel av näringsidkarens nettoomsättning.

Kronofogden har lämnat över målet till Malmö tingsrätt. Där ligger redan två ärenden sedan tidigare. I juni stämde Zaplutus Kaptensgården för att få de 55 000 kronor i hyreskostnader som Kaptensgården redan då deponerat hos Länsstyrelsen.

Kaptensgården stämdes också för att ha fattat olovliga beslut vid bolagsstämmor.

– Jag vill inte säga mer än att det Zaplutus håller på med är märkligt, säger krögaren Jan Nilsson.

Kaptensgården höll stängt en månad under sommaren efter att restaurangen tillfälligt förlorat sitt serveringstillstånd.

Magnus Pier
Alf Sjögren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.