Annons
Nyheter

Koppar stals från kyrkogårdar – igen

Koppar är högvilt för tjuvar. Natten mellan onsdagen och torsdagen stals återigen kopparstaket från två kyrkogårdar i Skanör och Vellinge.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2011

Det var kyrkogården vid Skanörs kyrka och Vellinge gamla kyrkogård som blev måltavlor för tjuvarna. Båda stölderna inträffade natten mellan onsdag och torsdag. Gärningsmännen kom då över kopparstaket som omgärdade två gravar på de båda kyrkogårdarna.

– I Vellinge var det ett fyrkantigt staket som är åtta meter långt. I Skanör är det mer osäkert hur mycket koppar det handlar om, säger Kenneth Abrahamsson på Vellingepolisen.

Annons

Vid graven på Vellinge gamla kyrkogård förstördes flera stenblock när tjuvarna forslade bort staketet. Där fanns också en del fotavtryck efter gärningsmännen, men i övrigt har polisen inga spår att gå på.

Den senaste tiden har flera uppmärksammade kopparstölder ägt rum i Vellinge och Trelleborg. Bakom stölderna ligger höga världsmarknadspriser på koppar och enligt polisen säljs metallen vidare till oseriösa skrotfirmor. Kriminalunderrättelsetjänsten i södra Skåne arbetar nu med att kartlägga stölderna.

Mikael Hallqvist
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons