Nyheter

Konstnärer och idrottare belönades

Det blir en dansare och en sångare som får dela på Vellinge kommuns kulturstipendium 2004; Karolina Larsson och Elisabeth Dittrich. Båda är tjugo år gamla och uppvuxna i kommunen. De tilldelas vardera 9 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 18 november 2004

Beslutet togs i tisdags av M-nämnden i Vellinge kommun.

Karolina Larsson är yrkesdansare i klassisk balett och har planer på att i framtiden starta en professionell dansskola. I dag undervisar hon barn mellan 8 och 16 år på Aktiv Ungdom i Vellinge. Bakom sig har hon en gymnasieutbildning på Svenska balettskolan i Malmö samt en treårig vidareutbildning på Kungliga Svenska balettskolan i Stockholm. Hon har medverkat i flera kända baletter.

Elisabeth Dittrich går på Kulturamas sånglinje i Stockholm och har tidigare bland annat medverkat i musikalen "Joseph" i Malmö och Trelleborgsrevyn "Urkul". Hon har även koreograferat musikalen "Se mig" i Malmö och producerar en hel del egen musik. Hennes önskan är att få fortsätta utveckla sina konstnärliga sidor inom musik och sång.

– Båda är unga konstnärer med en lovande kärriär framför sig. De uppfyller väl kriterierna för stipendiet, säger M-nämndens ordförande Lars-Ingvar Ljungman.

Idrottsstipendiet på 5 000 kronor går i år till den 17-årige friidrottaren Axel Härstedt, svensk ungdomsmästare i både kula och diskus.

Tor Olsson, eldsjälen och grundaren av BK Näset för tio år sedan, får ledarstipendiet på 5 000 kronor för sina insatser för klubben.

Camilla E Widestrand

0410-545 41

camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.