Annons
Nyheter

Konsertshow ska locka spirande musikanter

Alla elever i årskurs 1-3 i Vellinge bjuds fram till på onsdag på en konsert med show som framförs av Musikskolans lärare. Syftet är att visa vilka instrument barnen kan få undervisning i på Musikskolan.
Nyheter • Publicerad 16 november 2010
Den förvirrade musikprofessorn Albert Musikalikovskij alias Musikskolans slagverkslärare Klemens Rosberg fick barnen att jubla och rulla av skratt.
Den förvirrade musikprofessorn Albert Musikalikovskij alias Musikskolans slagverkslärare Klemens Rosberg fick barnen att jubla och rulla av skratt.Foto: 

– Hur fasiken ska man kunna välja att få undervisning i trombon eller klarinett om man aldrig i hela sitt liv sett eller lyssnat på ett sånt instrument, säger Musikskolans chef Britta Gustafsson.

– Därför gör vi den här showen. Köerna för undervisning i instrument som gitarr, slagverk och keybord är långa eftersom eleverna redan känner igen dem.

Annons

När tidningen tittar in i Musikskolans konsertsal i Vellinge är mellan åttio och nittio elever från Herrestorpskolan på besök.

Det skrattas, tjoas och tjimas när en förvirrad musikprofessor,  Albert Musikalikovskij, ska få årets Nobelpris i musik.Professorn som spelas av Musikskolans stand-up komiker och tillika slagverksläraren Klemens Rosberg, ritar bland annat en trumpet.

Så får elever och lärare även smakprov på hur trombon, tuba och valthorn ser ut och låter.

– Det här är ett jättebra initiativ, tycker läraren Maria Mattsson. Det är både roligt och spännande för barnen att få lyssna på och lära sig lite om instrument de kanske inte ens vet att de finns.

Den så kallade konsertshowen döpt till ”Så kan det låta” fortsätter nu till och med i morgon då musiklärarna också hinner showa på Sandeplansskolan och Tångvallaskolan.

Under våren följer Musikskolan upp showen genom att besöka lågstadieskolorna för att där erbjuda en konsertvariant. Då blir det i första hand andraklassarna som får prova att spela på instrumenten.

Musikskolan i Vellinge har idag 700 elever och en mycket aktiv föräldraförening.

INTERNAL INTERNAL
Claus Granath
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons