Nyheter

Klart för strandhotellets omdebatterade byggstart

I dag torsdag sade regeringen ja till bygget av strandhotellet i Falsterbo trots den debatt som varit och de protester som framförts, framför allt av boende i Falsterbo.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2005

De kringboende har använt sig av trafikproblem, kulturminnesvård och fågelskydd som argument mot bygget av strandhotellet när de vänt sig till miljödepartementet. De kringboende överklagade detaljplanen för området. De ansåg att trafiken på Sjögatan var kaotisk en stor del av året och att Boverket inte borde godkänna detaljplanen innan en trafikplan över Falsterbo tagits fram. Även Boverket höll med om att det var olämpligt ur trafiksäkerhetssynpunkt att placera ett hotell vid en smal återvändsgata men ansåg att en förbättrad övervakning av området skulle lösa problemen. Inte heller argumentet att kommunen i de egna bevarandeplanerna ansett att centrala Falsterbo är av riksintresse för kulturminnesvården bet på Boverket som tillstyrkte exploateringen av området. Även förslaget att ett skogsparti hastigt och lustigt skulle göras om till parkeringsplats har mött protester. Men i sin tillstyrkan ansåg Boverket att skogsområdet inte skulle förstöras eftersom en del träd kommer att finnas kvar. Enligt den senaste detaljplanen för området ska hotellet bestå av en huvudsaklig byggnadskropp i tre och fyra plan samt flyglar i två och tre plan. Förutom de 34 hotellrum som ska finnas i byggnaderna planeras också restaurang, spa och konferenslokaler. Regeringen avslog samtliga överklagande så nu är det fritt fram att starta bygget på Sjögatan i Falsterbo. Christer Hansson 0410-545 42 christer.hansson@allehandasyd.se

FALSTERBO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.