Annons
Nyheter

Klart att Vellinge får kulturskola om ett år

Nu är det klart att Vellinges musikskola blir kulturskola och flyttar till Sundsgymnasiet. Kulturskolan kan stå klar om ett år.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2010

När den nya gymnasiereformen träder i kraft till hösten 2011 tas medieprogrammet bort. Då blir lokaler lediga på Sundsgymnasiet och in flyttar kulturskolan.

– Vi tittar på hur vi ska anpassa lokalerna för kulturskolan, säger Carina Larsson, moderat ordförande för M-nämnden.

Annons

I en kulturskola är musik fortfarande en viktig del, men det finns även till exempel dans och teater, och andra estetiska ämnen.

Exakt vad som ska ingå i kulturskolan i Vellinge ska utredas det närmsta året.

– Förra året hölls en kurs i showdans - den blev full. Det är även populärt med teater, säger Carina Larsson.

Att göra om musikskolan till kulturskola ser hon som en del i en satsning på ungdomar. Kommunen har nyligen genomfört en enkät med unga mellan 13-16 år, där de bland annat har fått frågan vad de vill ha för kulturaktiviteter i kommunen. Vanligaste svaret är att göra egen film, följt av att spela instrument själv eller i band, dansa och måla/teckna.

Vad kommer satsningen att kosta?

– Hur mycket vi ska lägga till i budgeten är inte klart. Vi får testa vilket utbud vi ska ha, men det är klart att vi måste sätta till extra resurser. Vi släpper den lokal som musikskolan har idag och hoppas få loss lite pengar där, men det kommer inte att räcka.

INTERNAL INTERNAL
Jenny Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons