Nyheter

Jympande djur gjorde cirkus

Apor, tigrar, söta ballerinor och roliga clowner. Alla fanns på plats när familjedaghemmen i Skanör-Falsterbo bjöd på cirkusföreställning i Skanörs skola. Föreställningen är ett resultat av gruppens veckojympa.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2008
Barnen från familjedaghemmen i Skanör och Falsterbo bjöd på en färgglad cirkusshow för föräldrar och andra nyfikna. Bild: Tomas Nyberg
Barnen från familjedaghemmen i Skanör och Falsterbo bjöd på en färgglad cirkusshow för föräldrar och andra nyfikna. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Vi har en hel del otämjda djur här. Det innebär att de kanske vill komma och sitta hos er under föreställningen, sade Inger Forsberg, dagbarnvårdare och för kvällen cirkusdirektör.

Hon inledde föreställningen för den samlade skaran föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar och andra som kommit för att titta på småttingarnas cirkus.

Att tämja 20 cirkusartister i åldrarna 2-6 år är inte helt lätt. Alla vill ju inte alltid vara med på allting men de flesta följde glatt med i den showen som inleddes med en liten morgonjympa. De små artisterna vinkade glatt när de upptäckte sina föräldrars välkända ansikten i publiken.

En av de minsta i publiken var ett halvår gamla Signe Lundgren. Hon hoppade med mammas hjälp i takt med musiken och log med hela ansiktet när hon fick syn på sina båda storasystrar, den ena som tiger och den andra som en liten ballerina.

- Vi har jympa en gång i veckan från november till april. Då är vi här i hallen, berättar Inger Forsberg som den mesta tiden är utomhus med sina dagbarn.

Vi är fyra dagbarnvårdare från Skanör-Falsterbo som träffas varje dag. Vi har satsat på att vara mycket ute, säger hon.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.