Annons
Nyheter

Isbanan får kalla handen

Kommunen säger nej tack till konstisbanan. I moderniserade Skanör centrum finns det ingen plats för den. Konstisbanan och dess framtid engagerar. Massor av människor har skrivit på uppropet för att kommunen skall ta över anläggningen på Bäckatorget i Skanör.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2009
– Vi vill ha kvar isbanan, säger Simon Magnusson, Emma Granborg, Rebecca Eriksson, Victoria Morand och Alice Gilliam mellan chokladklunkarna. De går på Skanörs skolors fritidshem. Bild: Torbjörn Carlson
– Vi vill ha kvar isbanan, säger Simon Magnusson, Emma Granborg, Rebecca Eriksson, Victoria Morand och Alice Gilliam mellan chokladklunkarna. De går på Skanörs skolors fritidshem. Bild: Torbjörn CarlsonFoto: 
Cirka åttahundra personer, som har satt sitt namn på Peter Sandwalls listor, vill att kommunen tar över konstisbanan i Skanör. Men kommunen säger nej tack. Bild: Torbjörn Carlson
Cirka åttahundra personer, som har satt sitt namn på Peter Sandwalls listor, vill att kommunen tar över konstisbanan i Skanör. Men kommunen säger nej tack. Bild: Torbjörn CarlsonFoto: 

- Jag har cirka åttahundra namn på mina listor. Men listor cirkulerar även på biblioteken och i butikerna. Hur många som skrivit på dem vet jag inte, säger Peter Sandwall.

Tillsammans med kollegan Mikael Karlsson driver han den temporära skridsko- och hjälmuthyrningen i anslutningen isbanan. Han fixar också varm choklad och fika till åkarna.

Annons

Dessutom har han initierat namninsamlingen. Den drog han i gång så fort han fick veta att nuvarande ägaren, ICA-handlaren Jonas Rosberg, ville dra sig ur och hade erbjudit kommunen att köpa anläggningen för 300 000 kronor. En idé som visar sig ha fått ett mycket brett stöd.

Listorna tänker Peter Sandwall lämna in på kommunhuset i Vellinge nästa vecka.

Men de kommer inte att få någon effekt. Beslutet är redan fattat.

- Vi har bestämt att vi inte tar över isbanan, säger kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M) och hänvisar till att hela Skanörs centrum står inför en omdaning.

- I det scenariot tror vi inte att isbanan kan vara kvar. I planerna talas det om att öppna Södergatan, vilket skulle beröra just det område där banan ligger. Och någon alternativ placering ser vi inte just nu. Vi vill inte vara låsta av isbanan.

Att köpa anläggningen för att lägga den i malpåse i avvaktan på att lämplig placering skall dyka upp är inte aktuellt.

Christina Gustafsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons