Annons
Nyheter

Invånare får beröm av polisen för färre inbrott

Antalet polisanmälda bostadsinbrott i Vellinge har gått ner från 33 i november i fjor till åtta under månaden som gått. Polischefen i Vellinge vill ge en eloge till invånarna.
Nyheter • Publicerad 2 december 2009

SÖDERSLÄTT. Efter fjorårets inbrottsvåg, som drabbade husägare i framförallt Höllviken, mobiliserades samarbetet mellan Vellinge kommun, polisen, föreningar och företag. Bland annat har kommunen kallat invånarna till informationsmöten. Det har gett resultat.

– För det här ska medborgarna ha en eloge, att de ser till att ha det upplyst och att de pratar med sina grannar om de reser bort. Och att man, om det kommer någon okänd person i området, frågar om man kan hjälpa till, säger Kenneth Abrahamsson, stationschef för polisen i Vellinge.

Annons

Samtidigt som Vellingesamarbetet blivit mer intensivt fortsätter polisområdet södra Skåne med sin satsning att synas mer och att snabbt följa upp och utreda bostadsinbrott.

– Vi har satsat på bättre brottsplatsundersökningar och på att följa upp tips och lämna ut flygblad, säger Stefan Mårtensson som är projektledare för halvårssatsningen som ska avslutas den sista mars.

Precis som Kenneth Abrahamsson framhåller han den informella kontrollen – att de boende själva håller ögonen öppna. Just i december uppmanas allmänheten att vara extra vaksam, eftersom inbrotten kan öka när många reser bort.

Lucas Dietrichson
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons