Annons
Nyheter

Inte rädd för M-konkurrens

Lars-Ingvar Ljungman (M), kommunstyrelseordförande i Vellinge, riskerar efter godkännandet av bygget av bostäder vid Sjögatan i Falsterbo konkurrens från ett nytt Moderatparti i nästa val.
Nyheter • Publicerad 23 december 2009
Foto: 

VELLINGE.

Hur allvarligt ser du på hotet?

Annons

– Det händer då och då att människor ilsknar till och i affekt hotar med att starta ett nytt parti, men det är rätt sällsynt att de gör allvar av hotet. Det är för övrigt inte helt enkelt att dra igång ett parti. Det gäller att få en mängd intresserade och engagerade människor att ställa upp. Dessutom är det förknippat med kostnader.

Vad tycker du om namnförslaget Nya moderaterna?

– Jag tror inte att det är möjligt att använda. Det är för snarlikt vårt namn Moderata samlingspartiet, som såvitt jag vet är skyddat.

Hur bemöter du de missnöjdas påstående att det behövs ett nytt Moderatparti som gynnar alla väljare, inte bara dem som känner rätt personer?

– Jag vet att det har cirkulerat rykten och påståenden som gör gällande att ägaren skulle ha fått ett förhandslöfte om att det skulle bli fritt fram att bygga bostäder på Sjögatantomten. Det är inte sant.

Hur bedömer du möjligheten för de missnöjda att under namnet Moderaterna gå fram med en alternativ lista i kommunvalet nästa år?

– Vi har fastställt vår lista till kommunfullmäktigevalet. Det är den som gäller. Det går inte att komma med en annan Moderatlista.

Mats Amnell
Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons