Annons
Nyheter

Ingen polisbevakning av Vellinges fullmäktige

Det kommer inte att vara någon polisiär närvaro vid fullmäktiges möte i Vellinge på måndag. Hotbilden är inte tillräckligt stark. Som TA avslöjade i tisdagens tidning begärde kommunens säkerhetschef Marie-Louise Arendt att civil polis skulle närvara vid fullmäktigemötet på måndag.
Nyheter • Publicerad 10 december 2008

Anledningen var uppmärksamheten kring kristdemokraten Anders Alkewalls avhopp från politiken i förra veckan. Alkewall hoppade av sedan han under lång tid utsatts för hot och trakasserier.

Avhoppet har inte lett till några fler hot mot politiker, men Arendt tyckte ändå att polisiär närvaro var motiverad för att säkerställa politikernas trygghet.

Annons

Polisen har gjort en hot- och riskanalys av situationen och kom på onsdagen fram till att inte skicka polis till mötet. Risken för att något ska inträffa är liten, menar polisen.

– Hotbilden är väldigt svag, säger Ewa-Gun Westford, informatör i polisområde södra Skåne.

Enligt Marie-Louise Arendt kommer inte kommunen att utföra några andra säkerhetsåtgärder efter polisens besked.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons