Annons
Nyheter

Ingen ersättning för vattenskador

Det blir inget skadestånd till de som har fått varmvattenberedare och maskiner förstörda på grund av det kalkrika vattnet från reningsverket i Höllviken.
Nyheter • Publicerad 10 april 2003

Vellinge kommun har tidigare gett besked om att de som hade skadeståndsanspråk eventuellt skulle få ersättning. Men de 3,5 miljon kronor som kommunens egen uppgörelse med VBB Viak, den konsult som förslagit den nya vattenreningsprocessen, gav i skadestånd räcker inte till, menar kommunen. - Nej, även om vi hade ambitionen att dela med oss räcker pengarna inte. Generellt kommer vi inte att betala ut några skadestånd, säger Tommy Larsson (m), ordförande i Tekniska nämnden. Enligt Tommy Larsson ska pengarna i stället användas till att lösa vattenproblemen på Näset. Lösningen blir ett helt nytt reningsverk i kommunen alternativt att man får köpa tjänsten från en helt annan leverantör.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons