Nyheter

Information ska ge färre trafikolyckor i Vellinge

Bengtsson på tekniska förvaltningen som tillsammans med en konsultfirma satt ihop trafiksäkerhetsprogrammet.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2008

Programmet är en uppdatering av det nuvarande, som klubbades 1999. Syftet är att få ner antalet olyckor som varje år vållar 160 personskador i kommunen. Av de skadade är sex av tio oskyddade trafikanter.

- Det är förvånansvärt många olyckor bland cyklister och fotgängare i den här kommunen, säger Tommy Larsson (m), ordförande i tekniska nämnden.

Enligt undersökningar känner sig Vellingebon också ganska otrygg i trafiken.

- Det är fler som är oroliga för att skadas i trafiken än för att drabbas av inbrott, säger Tommy Larsson.

Med hjälp av framförallt information och kampanjer hoppas kommunen kunna minska antalet skadade fotgängare från 22 till 13 och antal singelolyckor med cyklister från 40 till 25.

Vellinge vill också minska körhastigheterna i det kommunala vägnätet med två procent och öka bilbältesanvändningen från 87 till 93 procent år 2014.

Förutom information ska kommunen också satsa på att kartlägga trafikanternas beteenden och vilka faror som kan finns längs barnens skolvägar.

Programmet ska antas av kommunfullmäktige i april.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.