Annons
Nyheter

Inbjudna politiker uteblev

Trettiotalet ledande Vellingepolitiker hade bjudits in för att lyssna på argumenten mot bostäder på Falsterbostranden. Bara en dök upp.
Nyheter • Publicerad 10 september 2009
Foto: 
Väntan. Peter Jonsson, Vi som bor i Falsterbo, David Carlson, Falsterbonäsets naturvårdsförening, och Anneli Bojesson, Sakägargruppen, hade hoppats kunna övertyga Vellinges ledande politiker om att Strandhotellstomten inte lämpar sig för bostäder. Men bara en dök upp. Enligt Gunilla Lindgren, i blått, hade tre moderater och en socialdemokrat lämnat återbud.Foto: 

VELLINGE. – Resten skiter i oss, konstaterade en besviken mötesdeltagare.

Ungefär 95 procent av invånarna i Falsterbo motsätter sig den planerade bebyggelsen på gamla Strandhotellstomten i Falsterbo. De vill värna träden i Stadsparken och den kulturhistoriska miljön med museet och kyrkan. Positiva är bara en liten grupp samt de trettio blivande bostadsrättsinnehavarna.

Annons

Det hävdar Peter Jonsson, företrädare för Vi som bor i Falsterbo, en av tre grupper som vill stoppa bostadsplanerna. På onsdagen hade representanter för grupperna tagit sig till kommunhuset för att ställa Vellinges politiska ledning mot väggen.

Ett tjugotal personer hade laddat upp med frågor och väntade med spänning utanför fullmäktigesalen på att politikerna skulle dyka upp med svaren.

– Vi tror att politikerna kommer att lyssna, för det finns en massiv opinion mot byggplanerna. Vi tycker att det är en tragedi för Falsterbo om de genomförs, sade Anita Sundgren, en av berörda grannar.

Inbjudan hade gått till cirka trettio politiker, det vill säga ledamöter i miljö- och byggnadsnämnden respektive kommunstyrelsen samt gruppledarna i kommunfullmäktige.

Men bara en infann sig: Kristdemokraten Kjell Bornhager.

– Man kan dra slutsatsen att resten skiter i oss. Och man kan undra för vem i Vellinge friheten är större. Är den selekterad av ledande moderater? sade Anneli Bojesson i Sakägargruppen.

Enligt Gunilla Lindgren, som tjänstgör i kommunhusets reception, hade Göran Holm, Lars-Ingvar Ljungman och Nils-Ola Roth (samtliga M) samt Kristina Skörvald (S) lämnat återbud till träffen.

Mats Amnell
Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons