Annons
Nyheter

Hyresgästföreningen i Vellinge på krigsstigen

"Om Vellinge skär ner underhållet kommer vi begära omförhandling av hyrorna". Det säger Peter Olsén, som skött Hyresgästföreningens förhandling med Vellingebostäder.
Nyheter • Publicerad 26 november 2003

Han reagerar på uppgifter i media om att Stephan Björkestrand, vd på Vellingebostäder, ska ha sagt att underhållet på husen måste skäras ner. - Det handlar om att vi måste skära ner från de planer vi hade när förhandlingarna inleddes, säger Stephan Björkestrand. Vi begärde en höjning som skulle täcka våra ökade kostnader, men när vi går ner från de 3,2 procent vi begärde till 2,8 innebär det att vi måste spara in de pengarna någon stans. Enligt Stephan Björkestrand är det enbart på det periodiska underhållet som besparingarna kan göras. Bolaget får skjuta fram vissa åtgärder som man tänkt genomföra till en senare tidpunkt, till exempel målningsjobb. - För vi kan inte få billigare el från Sydkraft även om vi vill det, säger Stephan Björkestrand. Däremot handlar det inte om att dra ner på det löpande underhållet. - Om något går sönder så lagar vi naturligtvis det, säger Stephan Björkestrand. Stephan Björkestrand poängterar dock att det rör sig om en ganska liten summa som bolaget får ge avkall på i förhållande till hela omsättningen. Enligt Stephan Björkestrand rör det sig om cirka 400 000 kronor jämfört med hyresintäkter på ungefär 50 miljoner kronor. - Och det handlar inte om att vi ska ha sämre underhåll än vi kommit överens om med Hyresgästföreningen i förhandlingen, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons