Annons
Nyheter

Hyresgäster kritiska till "uselt" underhåll

Hyresgäster på Vipgränden i Vellinge är mycket missnöjda med sin hyresvärd, Vellingebostäder. Underhållet av fastigheterna är uselt, menar hyresgästerna som klagat hos hyresgästföreningen.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2008
Bild: Malin Palm
Bild: Malin PalmFoto: 

- Utvändigt ser det för jäkligt ut. Husväggarna är gröna av alger, säger en hyresgäst som vill vara anonym.

Trots att underhållet enligt både hyresgästerna och hyresgästföreningen är kraftigt eftersatt höjs hyran med 3,6 procent i år.

Annons

- Hyran är inte oskälig i sig, om de bara hade skött underhållet. Men det gör de inte, säger hyresgästen som tycker att det utvändiga underhållet varit eftersatt i åttatio år.

Hyresgästföreningens Mats Rönnqvist var den som förhandlade de nya hyrorna med Vellingebostäder. Enligt Mats Rönnqvist är höjningen skälig eftersom Vellingebostäder ska investera i ett nytt värmesystem som på sikt ska gynna hyresgästerna i form av lägre uppvärmningskostnader.

Mats Rönnqvist håller med hyresgästerna om det eftersatta underhållet.

- Vellingebostäder har aldrig varit ett bostadsföretag som varit framträdande på underhållssidan, i alla fall inte i de äldre områdena. I stället har man valt att bygga nytt, fint och dyrt, säger Mats Rönnqvist.

Stephan Björkestrand, vd för Vellingebostäder, är av en annan åsikt.

- De nybyggen vi gjort har skett med lånade pengar och underhållet har inte blivit lidande för det, säger han.

Vad gäller det yttre underhållet just kring Vipgränden kan Stephan Björkestrand hålla med om att allt inte är tiptop.

- Vi är inte nöjda, det finns en del att göra där. Men att säga att vi inte har gjort något alls stämmer inte. Vi har investerat mycket pengar i dörrbyten och renovering av loftgångar till exempel, säger han.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons