Annons
Nyheter

Husägare får hjälp mot vatten

Nyheter • Publicerad 14 februari 2008

Efter snart åtta års kamp får en fastighetsägare i Falsterbo äntligen hjälp att komma till rätta med de stora vattenmassor som rinner in på hans tomt.

För fyra år sedan konstaterade tekniska nämnden att dagvattennätet i Falsterbo har stora brister. Men trots det har inga åtgärder gjorts på nätet, och i samband med kraftiga regn i somras översvämmades flera lågt belägna fastigheter.

Annons

En av de drabbade fastigheterna har adress Norregatan, och trots att kommunen inte beslutat om övergripande åtgärder på dagvattennätet beslutar man nu att åtgärda problemen på fastigheten, åtta år efter att ägaren kontaktat kommunen första gången. – Det är inte bra att det tagit så lång tid. Men det har inte varit ett ständigt problem, om det varit det hade man säkert gjort åtgärder tidigare, säger Tommy Larsson (m), ordförande i tekniska nämnden.

Enligt ett brev som fastighetsägaren skrev till nämnden i mars 2000 har ny bebyggelse på Norregatan gjort att gatorna höjts upp, vilket fått till följd att stora mängder vatten rinner ner på hans fastighet. Då beslutade tekniska nämnden att inte utföra några åtgärder men efter att problemen accentuerats under det våldsamma regnandet i somras har nämnden nu beslutat att anlägga ett infiltrationsmagasin på gatan.

– Det är vad vi kan göra så här långt, sen får vi se över vad vi kan göra för att förbättra hela dagvattensystemet i Falsterbo, säger Tommy Larsson.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons