Nyheter

Holm blir rådgivare i industrikoncern

(Uppdaterad). Vellinges nyutnämnde borgmästare, Göran Holm, blir rådgivare i den skånska industrikoncernen Ittur. Det meddelade koncernen på onsdagen. Jobbet som "senior advisor" innbär att det tidigare moderata kommunalrådet i Vellinge får i uppdrag att hantera koncernens kontakter med kommuner, landsting, riksdag, regering och EU.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2006
Arkivbild
ArkivbildFoto: 

– Det är en gammal god vän till familjen och det ska bli en oerhörd utmaning att arbeta tillsammans med Johan Hansen och hans närmaste medarbetare i en expansiv och framåt koncern, säger Göran Holm.

Ittur har verksamhet i ett 60-tal svenska kommuner noch jobbar bland annat med kommunala anläggningar i olika former. Här räknar Göran Holm med att kunna bidra med sitt mångåriga kunnande som kommunalråd. Itturs senior advisor ser sig lite som ett smörjmedel i byråkratin.

– Jag har erfarenhet av lantmäteri och fastighetsvärdering. Det är ofta ett problem inom den privata företagssamheten att man inte riktigt förstår den kommunala beslutsprocessen.

Skånska Ittur ägs och kontrolleras från Mörarp av Johan Hansen. Koncernen omsätter sju miljarder kronor och består av ett 50-tal bolag och stort antal industrier. Bolagen är verksam inom bland annat sågsverkshantering, småhustillverkning och markexploatering i Sverige, Europa och Afrika. Koncernen sysselsätter cirka 2 000 anställda i Sverige. Ett av dotterbolagen, Rörvik Timber, är dessutom noterat på O-listan på Stockholms fondbörs.

Göran Holm sitter fortfarande kvar som ordförande för kommunfullmäktige och behåller också ett fast grepp om den fysiska planeringen i kommunen. Ett faktum som han i sin nya roll som senior advisor för Ittur dock inte ser som ett problem.

– Uppstår det jävssituationer så får jag väl gå ut. Jag finns ju bara kvar i fullmäktige, säger han.

Samtidigt räknar han med att kunna dra med sig hem en hel del erfarenhet från det privata näringslivet till Vellinge.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.