Annons
Nyheter

Höllvikenbor "vann" Vätternrundan

Höllvikenborna Magnus Gilljam och Ola Hallberg kom tillsammans med 28 andra cyklister på delad förstaplats i Vätternrundan i lördags.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2011
Magnus Gilljam och Ola Hallberg.
Magnus Gilljam och Ola Hallberg.Foto: 

De trettio cyklisterna, som alla ingick i laget Mas-gruppen, klarade av det 300 kilometer långa loppet på 6 timmar och 52 minuter. Eftersom Vätternrundan inte är en tävling utan ett motionslopp utses inte en ensam vinnare.

– Jag kan knappt böja mig framåt idag och har ont i sittbenen. Igår kunde jag inte sova för jag var så uppe i varv, säger Ola Hallberg, så kallad elitmiotionär inom cykling.

Annons

Vid start bestod Mas-gruppen av 60 stycken cyklister men hälften bröt innan målgång.

– Man klarar det inte på så bra tid om man bara är sju eller åtta stycken. Det behövs folk som kan dra, säger Ola Hallberg.

Med i Mas-gruppen var bland andra Svenske mästaren på linjelopp 2010, Michael Stevensson, guldmedaljören från OS 1976 Bernt Johansson och tidigare VM-medaljören och Tour de France-sjuan Sven-Åke Nilsson.

19 114 cyklister kom till start och 18 272 gick i mål i årets Vätternrundan.

Martin Brusewitz
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons