Annons
Nyheter

Höllvikenbo vann pokerturnering

Christer Johansson från Höllviken vann Irish Open Poker 2009 och 6,4 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 14 april 2009
Christer Johansson. Foto: Pokerducks.com
Christer Johansson. Foto: Pokerducks.comFoto: 

Christer Johansson från Höllviken vann Irish Open Poker 2009. Prissumman på 6,4 miljoner kronor är den högsta hittills i hans karriär som professionell pokerspelare.– Jag har knappt smält det här. Vi var sju hundra som deltog. Jag vann tack vare tur och lite tricksighet, säger Christer Johansson.

Han är på väg in till Dublin för att fira med middag och champagne när Sydsvenskan får tag på honom sent på söndagskvällen.

Annons

Sedan 1990-talet och då han börjat med poker har Christer Johansson vunnit en del. Den näst högsta vinsten ligger på en halv miljon euro, lite drygt fem miljoner kronor. – När man spelar i större turneringar mot bra motstånd blir man rutinerad och duktig.Tålamod är en viktig egenskap för att kunna hålla sig på en så hög nivå.

Att aldrig riskera och satsa bara en del av den totala kassan är också del av framgångsreceptet enligt Christer Johansson.

Men om han är bäst i Sverige på poker, vill han inte svara på: – Det vet jag inte. Men jag tillhör nog de bästa, det får man säga.

Kenan Habul
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons