Annons
Nyheter

Hästfest slipper inte undan polisnota

Falsterbo horse show tvingas betala 75 000 kronor för polisbevakningen under hästtävlingarna sommaren 2011. Det står klart efter Högsta förvaltningsdomstolens beslut i förra veckan.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2014
Foto: 

Bolaget bakom arrangemanget har överklagat polisens beslut att ta betalt för bevakningen till flera instanser. Den ursprungliga notan på 100 000 kronor sänktes delvis av kammarrätten, men Falsterbo horse show nöjde sig inte med det. Bolaget överklagade till Högsta förvaltningsdomstolen med yrkandet att notan helt skulle undanröjas. Högsta förvaltningsdomstolen meddelar nu att den inte ser några skäl att ta upp fallet och därmed är det kammarrättens dom som gäller.

Bolaget menar att det inte ska stå för bevakningskostnaderna vid campingen eftersom den platsen inte har något med bolaget att göra. Polismyndigheten däremot menar att det finns ett omedelbart samband mellan hästtävlingarna och den tillfälliga funktionärscampingen.

Sedan årsskiftet slipper idrottsklubbar och festivalarrangörer att betala för polisbevakning. Detta beslut påverkar dock inte arrangemang som varit till och med 2013.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons