Annons
Nyheter

Gymnasister får egna datorer

Till hösten får alla förstaårselever på Sundsgymnasiet egna datorer. Skolpolitikerna i Vellinge vill inte vänta på att frågan utreds ytterligare.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2010
Foto: 

VELLINGE. IT-planen togs för två år sedan, trådlös uppkoppling har installerats och pengarna finns. Men än så länge är det bara eleverna på Teknikcollege som har personliga datorer. Övriga elever på Sundsgymnasiet får hålla till godo med skolans datorer.

En ändring är emellertid på gång. Från och med höstterminen 2010 ska varje elev som börjar gymnasiet få en personlig dator. Det beslöt ledamöterna i M-nämnden vid sitt sammanträde på onsdagen.

Annons

– Vi tycker att datorn är en självklarhet i dagens gymnasieskola. Det är ett verktyg som alla elever skall ha och behärska. Dessutom tror vi att en egen dator gör eleverna mer motiverade, säger nämndens ordförande Carina Larsson (M).

Fast än finns det en del frågetecken som behöver rätas ut. Om kommunen skall köpa in eller leasa datorerna är inte klart.

Det är heller inte bestämt om det blir pc-eller mac-datorer.

Dessutom råder viss tveksamhet om nivån på lärarnas datorkunskaper.

Därför ville ansvariga tjänstemän skjuta upp datorinförandet till hösten 2011. Men politikerna satte ner foten.

– Vi tycker att det redan har tagit lång tid. Vi tog en IT-plan för två år sedan, och vi har ökat IT-anslaget med 3,5 miljoner kronor det här året. Nu vill vi se resultat, säger Carina Larsson.

Martin Strandberg
Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons