Nyheter

Gratisparkeringar försvinner i Vellinge

I sommar försvinner den sista gratisparkeringen längs stränderna i Vellinge kommun. Då kommer det även att kosta pengar att ställa bilen norr om Hamnvägen i Skanörs hamn.
Nyheter • Publicerad 1 april 2004

Området har tidigare skötts av hamnföreningen som inte velat ta ut någon avgift för parkeringen. Tekniska nämnden har därför låtit Falsterbonäsets livräddare och Skanör-Falsterbo IF tillsammans ta över och driva parkeringen under sommarsäsongen. Livräddarna driver sedan tidigare somrar den södra p-platsen i Skanörs hamn medan Skanör-Falsterbo IF delar parkeringen vid Strandbadens rotunda med Näsets Innebandyklubb. Övriga parkeringar drivs av Gunnel Jönsson KIFA (Östra Kanalvägen), Kämpinge Gymnastikförening ((Västra Kanalvägen) och Höllvikens tennisklubb (Gyahallen). Avgiften kommer i sommar att ligga på 30 kronor per dag och intäkterna delas lika mellan kommunen och de som driver respektive parkering.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.