Annons
Nyheter

Gert Åkesson utsedd till årets skolledare

Årets skolledare. Den utmärkelsen får Gert Åkesson, rektor på Sundsgymnasiet i Vellinge. "Positivt att bli uppmärksammad på det här sättet", säger han.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2007
"Jag vill verka för att ge personalen fortbildning", säger Gert Åkesson.
"Jag vill verka för att ge personalen fortbildning", säger Gert Åkesson.Foto: 

Gert Åkesson kan förutom sina titlar rektor, bibliotekschef och badhusansvarig för Vanningen nu även kalla sig "Årets skolledare i Vellinge".

Utmärkelsen delas ut av de lokala fackliga företrädarna för LR, Lärarnas riksförbund, i Vellinge. Vid en ceremoni på torsdagen fick Gert Åkesson, som varit rektor på gymnasiet sedan det invigdes 1998, ta emot ett diplom.

Annons

– Det känns hedrande, säger han.

"Gert Åkesson har på ett förtjänstfullt sätt, i såväl ord som handling, stimulerat lärarkårens utvecklingskraft och främjat dess status", motiverar kommittén som uppmärksammar rektorn. Gert Åkesson nickar instämmande när hans linje att erbjuda lärarna utbildning förs på tal:

– Jag vill verka för att ge personalen fortbildning. Det är viktigt för den fortsatta utvecklingen på skolan, säger han.

Åkesson får även diplomet för att han hållit överenskommelse med facket om en tillämpning av löneavtalet, som tidigare träffats på central nivå.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons