Annons
Nyheter

Gammal entré rivs och ger plats åt ny

Det blir knappast någon julefrid för de anställda i Vellinges kommunhus i år.
Nyheter • Publicerad 4 december 2007
Kommunhusets entré blir luftigare och mer välkomnande efter ombyggnaden. ILLUSTRATION: CHROMA ARKITEKTER
Kommunhusets entré blir luftigare och mer välkomnande efter ombyggnaden. ILLUSTRATION: CHROMA ARKITEKTERFoto: 

Den 17 december inleds arbetet med att riva den nuvarande entrén, ett arbete som håller på till den 11 januari.

– Det kan nog bli ett farligt liv, säger kommunens informationschef Christer Brynielsson innan han blir lite allvarligare.

Annons

– Det ska nog gå bra. Vi har fått försäkran om att byggjobbarna ska ta så mycket hänsyn till de anställda så mycket som möjligt.

När rivningen är klar börjar arbetet med att bygga en ny entré. Syftet med ombyggnaden är bland annat att skapa en helt ny reception, en så kallad frontdesk. Syftet med frontdesken är att de som arbetar i receptionen ska kunna svara på betydligt fler frågor än i dag.

– Man ska inte behöva bli vidarekopplad till en tjänsteman som kanske inte svarar, men ska få svar i frontdesken direkt i stället, säger Christer Brynielsson.

En helt uppbyggd frontdesk kommer att sysselsätta cirka 7,5 tjänster i stället för dagens två, och det är bland annat därför som entrén byggs ut. Men det finns även andra anledningar, berättar Ann-Sofi Krook på Chroma Arkitekter som ritat ombyggnaden av kommunhuset. – Entrén ska vara mer välkomnande än i dag. Receptionen kommer också att erbjuda högre säkerhet för personalen, eftersom den kommer att ligga utanför själva huvudbyggnaden, säger Ann-Sofi Krook.

Förutom att innehålla den nya frontdesken ska receptionsdelen även ha plats för olika utställningar.

Vad gäller utseendet på den nya entrén har arkitekterna velat prioritera öppenhet och ljus.

– Kommunhuset är en ganska tung och mörk tegelbyggnad. Därför har vi valt att bygga till med en hel del glas, men också lite ljusare tegel, säger Ann-Sofi Krook.

Ombyggnaden av kommunhuset syftar även till att minska energiförbrukningen. Bland annat byts samtliga fönster ut mot nya.

Ombyggnaden beräknas vara helt färdig till sommaren och kostar cirka tio-elva miljoner kronor.

Andreas Mårtensson

Annons

0410-545 25

andreas.martensson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons