Annons
Nyheter

Full kyrka på jubilerande julkonsert

De 300 biljetterna till julkonserten med Wickers släpptes i början av december. Knappt en vecka senare var allihop sålda och i går kväll bildades det kö utanför Hököpinge kyrka långt innan portarna öppnades.
Nyheter • Publicerad 18 december 2008
Både julgranar, levande ljus, Wickers sång och musik samt den stora publiken bidrog till att Hököpinge kyrka kändes varm på torsdagskvällen. Bild: Tomas Nyberg
Både julgranar, levande ljus, Wickers sång och musik samt den stora publiken bidrog till att Hököpinge kyrka kändes varm på torsdagskvällen. Bild: Tomas NybergFoto: 

I år är tionde året i rad som Bosse Wickström och hans dansband Wickers spelar upp till julkonsert i Hököpinge kyrka.

- Det känns fantastiskt. Vi är mäkta stolta över att få komma hit, säger Bosse.

Annons

Han berättar att alltihop började med att han gjorde en påskkonsert i kyrkan.

- Sedan fick jag förfrågan om att göra samma sak till julen samma år. Sedan har det bara fortsatt så, berättar han.

Med sig framme vid altaret hade Bosse i går kväll körsångerskorna Linda Berggrensson och Malin Karlström samt musikerna Per Almlund, Roland Andersson och Paul Andersson. Teknikerna Bosse Nilsson gjorde ett inhopp och spelade Bella notte på trumpet.

Bosse Wickström har sjungit och uppträtt i över 50 år.

- Det här är det 51:a året som jag gör det här, men jag har inte brytt mig om att fira det, säger han. Bosse menar att fjärilarna i magen alltid är närvarande, trots hans långa erfarenhet som artist.

- Jag är alltid nervös innan en spelning. Så har det alltid varit.

Förutom den traditionella julmusiken fick den 300 personer stora publiken också höra prästen Linda Folebäck prata om julens budskap.

- Det känns extra roligt i år eftersom vi skänker överskottet till Rädda Barnen. Julen handlar ju om att väntar på jesusbarnet, säger hon.

Rädda barnen fanns också på plats med sina bössor för att samla in pengar.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons