Annons
Nyheter

Från gympa till boll i ny jubileumsbok

I år är det 75 år sedan Höllvikens Gif grundades. Lagom till jubileet ges en skrift ut om föreningens mångfacetterade historia.
Nyheter • Publicerad 5 december 2008
Slutresultatet. Bertil Nilsson och Rolf Irving har lagt ned ett halvår på att sammanställa jubileumsboken om Höllvikens Gif. bild: Claes Nyberg
Slutresultatet. Bertil Nilsson och Rolf Irving har lagt ned ett halvår på att sammanställa jubileumsboken om Höllvikens Gif. bild: Claes NybergFoto: 

Det som började som en gymnastik- och idrottsförening med 22 medlemmar har sedermera förvandlats till en fotbollsklubb med hundratals aktiva. Bertil Nilsson och hans vänner har skildrat utvecklingen i sin nya bok.

– Så här efteråt känns det lite tomt, säger Bertil Nilsson efter sex månaders hårt arbete.

Annons

Bokens huvudfokus ligger på fotbollen. Bland annat går det att läsa om den största förlusten genom tiderna, 0-21 mot Vemmerlövs IF. Året var 1940 och många av de bästa spelarna hade blivit inkallade till militären på grund av andra världskriget. Viktigast är dock presentationen av alla människor som kämpat för Gif i ur och skur. Från Sven-Åke Nilsson, klubbens ordförande i hela 25 år, till mittbacken Arne Ekstrand som spelat flest matcher i den röda dressen.

– Han är känd för sina nickar, även om några hamnat i eget mål, säger Bertil Nilsson och skrattar.

I takt med att Höllviken vuxit har Gif gjort detsamma. Inte minst ungdomsverksamheten som även den presenteras i boken.

– Vi vill få alla nyinflyttade att inse hur stor betydelse föreningen har för Höllviken, säger medförfattaren Rolf Irving.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons