Annons
Nyheter

Förskolor i privat regi får högst betyg av föräldrar

De privata förskolorna är mer omtyckta av föräldrarna än de kommunala. Den slutsatsen är tydlig när Vellinge kommun för andra året låter föräldrarna betygsätta verksamheten.
Nyheter • Publicerad 20 augusti 2008
Föräldrar tycker mer om de privata förskolorna mer än de kommunala, enligt Vellinge kommuns undersökning. Bild: Scanpix
Föräldrar tycker mer om de privata förskolorna mer än de kommunala, enligt Vellinge kommuns undersökning. Bild: ScanpixFoto: 

De sju förskolor som får högst betyg är alla privata, medan de nio som ligger lägst i rankingen drivs i kommunal regi.

- Mönstret är tydligt. Sen kan man ju fundera på vad resultatet beror på, föräldrar i de privata förskolorna är kanske mer engagerade och känner sig mer delaktiga. Barngrupperna är oftast mindre där också, säger Carina Larsson (m), ordförande i M-nämnden.

Annons

I topp ligger Gyatrollets förskola i Höllviken som får 4,7 i betyg av 5 möjliga. Den följs av Kämpingestugan, Montessoristugan i Gessie och Villa Lundia i Vellinge. I botten återfinns Sandeplans förskola i Höllviken, Skanörs förskola och Stora Hammars förskola. Dessa tre får 3,5 i betyg.

- Överlag är resultatet väldigt bra. Föräldrarna är nöjda med verksamheten, säger Carina Larsson. Enkäten skickades ut till alla förskoleföräldrar i kommunen, men svarsfrekvensen var låg. Endast 39,5 procent svarade på den webbaserade enkäten, jämfört med 56,5 förra året då enkäten var i pappersform.

Det som föräldrarna överlag är mest nöjda med är öppettiderna och det som sågas mest är barngruppernas storlek. Detta upplevs som ett stort problem överlag, men främst i de kommunala förskolorna.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons