Nyheter

Föräldrar lyser med sin frånvaro

Efter hot om indragna bussturer har en grupp bildats för att komma tillrätta med problemen. I den lyser föräldrarna med sin frånvaro.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2011

Förutom de båda bussbolagen, består gruppen av Strandbadens entreprenörer, polis, kommunstyrelsens ordförande, kommunens säkerhetschef, en representant från kommunens ungdomsråd och fritidsledarna i Höllviken och Skanör-Falsterbo.

Säkerhetschef Marie Louise Arendt hoppas att skadegörelsen minskar och stämningen på bussarna förbättras om gruppens olika åtgärder resulterar i mindre fylla bland ungdomarna.

– Alternativet är att det inte kommer att gå några bussar till och från Strandbaden. Det vill varken vi eller ungdomarna.

Gruppen har varit i kontakt med kommunens nattvandrarföreningar; Föräldrar på Näset och Föräldrar på byn. Men dessa har svårt att överhuvudtaget få föräldrar att engagera sig. Därför ingår de inte i gruppen.

– Nattvandrare från Trelleborg och Malmö kommer ut till Strandbaden. Vi är glada om en förälder vill vara med ett par timmar en kväll.

Det säger Michael Croon, som är engagerad i Föräldrar på Näset.

Han tror inte att föräldrarna vet hur mycket deras barn dricker.

– Det är omöjligt. Då hade de varit ute. Vi tar hand om unga killar och tjejer som kan vara fullständigt redlösa. Sist stod jag med en kille inne på en offentlig toalett och väntade på att hans pappa skulle hämta honom. Hade han fortsatt att ligga utomhus, där vi hittade honom, hade han frusit ihjäl.

Marie Louise Arendt håller med om att det är ett problem med att så få föräldrar vill vara med.

– Jag tror inte att engagemanget saknas. Däremot anser de uppenbarligen inte att tiden räcker till för att spendera ett par timmar på fredags- eller lördagskvällen på byn. Utvecklingen på bussarna visar dock att de behövs.

INTERNAL INTERNAL
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.