Annons
Nyheter

Flera flyttar på gång i Vellinge

Affär i posthuset, tandläkare i polishuset och polis i kommunhuset. Det är mycket förändringar på gång i Vellingebostäders lokaler.
Nyheter • Publicerad 23 november 2007
Vellingebostäder vill helst se affärsverksamhet i posthuset. BILD: CLAES NYBERG
Vellingebostäder vill helst se affärsverksamhet i posthuset. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Sedan posten och Svensk kassaservice flyttade ut från lokalerna i Vellinge centrum har lokalerna mer eller mindre stått tomma. Posten har viss verksamhet kvar men har flyttat det mesta till lokaler på Industrigatan. Inom kort flyttar även den sista resten dit.

Vilken verksamhet som flyttar in efter posten är ännu inte spikat.

Annons

– Det finns en del intressenter som har hört av sig, men inget bestämt, säger Stephan Björkestrand, vd för Vellingebostäder.

Vellingebostäder har ett önskemål om vilken verksamhet som flyttar in.

– För att vitalisera centret ser vi gärna någon form av affärsverksamhet där, säger Stephan Björkestrand. Som TA tidigare rapporterat kommer folktandvården att efter årsskiftet att flytta in i det gamla polishuset, som i dag används som ersättningslokal för en del av Sundsgymnasiet efter branden i oktober.

Polisen flyttade för ett tiotal år sedan från lokalerna i rondellen mitt emot Statoilmacken till Kompanigatan. Men nu för man diskussioner med Vellingebostäder om att flytta igen. Denna gång till kommunhuset.

– I så fall blir det i en del av källarutrymmet som inte används. Där kan vi bygga om lokalerna så att polisen får 200-300 kvadratmeter till sitt förfogande. Inget är klart än, men alla parter vill att det ska bli så, säger Stephan Björkestrand.

Enligt Björkestrand kan en flytt bli aktuellt först i slutet av nästa år.

Andreas Mårtensson

0410-545 25

andreas.martensson@trelleborgsallehanda.see

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons