Annons
Nyheter

Finansiellt mål svårt att nå 2007

Vellinge kommuns budget för 2007 har lagts fram av kommunstyrelsen. "En relativt stark budget", säger moderaterna. "För svag", anser socialdemokraterna.
Nyheter • Publicerad 25 oktober 2006

I budgeten räknar kommunstyrelsen med att Vellinge går 6,8 miljoner kronor med överskott nästa år. Det är långt ifrån den finansiella målsättningen på 32 miljoner. Men moderaterna är ändå nöjda, med tanke på de stora investeringar som väntar nästa år.

– Men investeringarna är ett orosmoment, erkänner Lars-Ingvar Ljungman (m), ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Det som ligger framför kommunen är bland annat en ny idrottshall på Södervångsskolan. Dessutom ska Ängdalaskolan i Höllviken samt förskolor i både Höllviken och Vellinge byggas. Investeringarna för 2007 ligger på 134 miljoner kronor, och 2008 stiger de till 154 miljoner. Då är det bland annat en ombyggnad av Månstorpshemmet som står för dörren.

– Fördelen är att vi har goda år bakom oss. Vi har en god ekonomi och ett gynnsamt utgångsläge för att klara påfrestningarna, säger Lars-Ingvar Ljungman.

I planen för 2008 och 2009 räknar kommunen inte med något överskott. Tvärtom visar planen ett nollresultat 2008 och ett minus på fem miljoner 2009.

Socialdemokraterna är inte nöjda med budgeten och vill skattesatsen blir 18,75 i stället för moderaternas 18,50.

– Den 25-åringen ger oss 15 miljoner kronor mer. Då kan vi satsa på mer personal inom äldreomsorgen, till exempel, säger socialdemokraternas Willy Olsson.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons