Nyheter

Fem nya inbrott i Vellinge

(Uppdaterad 22.30)Fem inbrott konstaterades på onsdagskvällen i Vellinge kommun. Två i Vellinge tätort och tre i Skanör.
Nyheter • Publicerad 28 november 2007

- Tillvägagångssättet är ungefär det samma så det finns anledning att misstänka att samma gärningsmän ligger bakom alla inbrotten, säger Magnus Nilsson, inre befäl vid polisen i Ystad.

Det första inbrottet anmäldes på Bragegången i Vellinge klockan 17.23. Tjuvarna hade tagit sig in i huset via en uppbruten altandörr. Det är ännu oklart vad som försvunnit vid inbrottet.

Nästa inbrott upptäcktes cirka 20 minuter senare, den här gången på Korngången. Tjuvarna hade fått med sig bland annat kontanter och en kamera. De två drabbade husen ligger bara några hundra meter från varandra på området Torsgården.

Några timmar senare slog tjuvarna till i Skanör. Första inbrottet upptäcktes på Magnus Hökares gränd klockan 19.50. Någon hade tagit sig in genom ett fönster och fått med sig kontanter och smycken.

Sex minuter senare anmäldes nästa inbrott i Skanör - den här gången på Klockljungsvägen. Även här hade tjuvarna tagit sig in via ett fönster. Det är ännu oklart vad som försvunnit.

Kvällens tredje inbrott i Skanör anmäldes till polisen klockan 20.18. I inbrottet i en villa på Olaus Tröskemans gränd har bland annat smycken försvunnit.

Louise Cronholm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.