Annons
Nyheter

Fem greps vid golfklubben

(Uppdaterad 13.34) Fem män i 20-30-årsåldern greps under natten mot måndagen vid Ljunghusens golfklubb. Männen är nu anhållna misstänkta för försök till grov stöld genom inbrott.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2009

Vid husrannsakan i männens bilar har polisen hittat "typiska inbrottsverktyg".

Fem män i 20-30-årsåldern greps under natten mot måndagen vid Ljunghusens golfklubb. Männen är misstänkta för försök till grov stöld genom inbrott. Vid husrannsakan i männens bilar har polisen hittat "typiska inbrottsverktyg".

Annons

Det var omkring klockan ett under natten mot måndagen som polisen slog till mot männen som då befann sig utanför Ljunghusens golfklubb. Polisen hade fått tips om att bilar körde kring golfklubben.

Männen, mellan 18 och 28 år gamla, hade rört sig runt golfklubben – bland annat uppe på tak.

– Men de hade inte forcerat några dörrar eller fönster. Det fanns inga skador, säger Magnus Svall, inre befäl vid Ystadpolisen.

Samtliga misstänkta kunde gripas invid golfklubben klockan 01.17. De är delvis kända av polisen sedan tidigare.

– De kom till golfklubben i två bilar, och i bilarna har vi genom husrannsakan hittat typiska inbrottsverktyg, säger Magnus Svall.

De misstänkta männen har under natten hörts av polis och de anhölls under måndagsförmiddagen.

Frida Eriksson Lucas Mathisen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons