Annons
Nyheter

Färgrik konst i Ljungkyrkan

Nyheter • Publicerad 22 maj 2008
Konstkvintett Sanne Nilsson, Christina Jacobsson, Christofer Degrér, Eva Kolm och Annika Carlsson ställer ut i helgen. Medverkar gör också Elsie Lindsjö. Bild: Andreas Mårtensson
Konstkvintett Sanne Nilsson, Christina Jacobsson, Christofer Degrér, Eva Kolm och Annika Carlsson ställer ut i helgen. Medverkar gör också Elsie Lindsjö. Bild: Andreas MårtenssonFoto: 

Fem damer och en ung herre målar tillsammans varje vecka med konstnären Ulla Martell.

I helgen ställer de ut tillsammans i Ljungkyrkan i Höllviken.

Annons

– Vi har valt ut tolv tavlor vardera. Det är en stor lokal, så vi kan visa upp mer än vad vi har gjort tidigare, säger Sanne Nilsson.

Utställningen har inget särskilt tema, men det finns gemensamma drag i de sex konstnärernas alster. Färgrikedomen är ett, de många naturmotiven ett annat. I tavlorna ges också prov på flera olika tekniker, akryl, akvarell och blandteknik. Christofer Degrér, yngst i gruppen med sina 17 år, använder mycket blandteknik.

– Det är som att baka kakor, man tar olika ingredienser och blandar dem, säger han.

Trots den stora åldersskillnaden mellan honom och övriga deltagare trivs Christofer i målargruppen.

– Jag umgås mest med folk i min egen ålder, så därför är det kul att vidga sina vyer. Jag trivs bra, det är lugn och ro, säger han.

I höst åker Christofer till Florida för att studera, men de övriga kommer att fortsätta. Vissa har målat länge under Ulla Martells vingar.

– När inte hon är här stöttar vi och utvecklar varandra, säger Sanne Nilsson.

Utställningen som går under namnet Penseldrag på Näset har vernissage på lördag mellan 10 och 17 och pågår även på söndag mellan 12 och 17.

Det är kul att ställa ut, m tycker damerna, men de tar det inte så allvarligt.

– Vi gör det här för att vi tycker det är roligt, säger Christina Jacobsson.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons