Annons
Nyheter

Falsterbo konsthall förnyas

Nyheter • Publicerad 16 november 2006

Två konstpedagoger. Det letar Vellinge kommun efter med ljus och lykta.

Båda ska vara verksamma på Falsterbo konsthall, som väntas få en nytändning. Anställningarna väntas bli klara någon gång i början av nästa år. Från och med årsskiftet tar Vellinge kommun över ansvaret för konsthallen, som tidigare drivits av S:t Olofs gille, som fått ekonomiskt stöd av kommunen.

Annons

– Vi vill värna om god kvalitet. Konsten som ska visas ska gå i täten för det som är bra konst, säger moderaten Lars-Ingvar Ljungman.

Tjänsterna som förväntas leda in konsthallen i en ny epok utgörs av en heltidsanställd, som ska svara för visningar för barn och vuxna, och en deltidsanställd som genom bidra till att inspirera de äldre invånarna i Vellinge kommun genom att visa konstverk. M-nämnden skjuter till 625 000 kronor, för att täcka lönekostnaderna för de båda pedagogerna.

– Vi har fört samtal med förra konsthallsansvariga Kie Tronde om den framtida utformningen av hallen, säger Ljungman.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons