Nyheter

Falsterbo den ultimata Rhapsody-arenan

22 juli, knappt två veckor efter att den årliga hästfesten avslutats i Falsterbo, kommer 15-årsjubilerande Rhapsody In Rock till stadion och en publik på kanske 10 000 personer.
Nyheter • Publicerad 20 april 2004
BILD: LARS THULIN
BILD: LARS THULINFoto: 

BILD: LARS THULIN - Linjen för sommarens turné är annars slott och kalkbrott, så Falsterbo-arenan blir en lite unik spelplats, säger Robert Wells, som på tisdagen kom till Falsterbonäset för att kolla in hästarenan. Senast han var här var på en familjesemester som åttaåring. För 34 år sedan, alltså. - Med Rhapsody har vi fått göra de stora arenorna, som Råsunda och Ullevi, och det är jag förstås hemskt glad för. Men Falsterbo-arenan är egentligen det ultimata Rhapsody-formatet. Man får inte låta det skena iväg och bli för stort. Närheten till publiken är viktig. Sommarens musikaliska dragplåster är operasångaren Tito Beltran, som var med senast 2000, samt Ängelholms countrydrottning Jill Johnson, som var med även 1998. Nya är Charlotte Perelli och musikalartisten Martin Stenmarck. För humorinslagen står Parlamentet-trion Johan Ulvesson, Mikael Tornving och Johan Wahlström, och på vissa konserter Janne Åström från komikergruppen REA. Turnésällskapet är 95 man starkt, varav 25 är musiker i "The Rhapsody Symphony Orchestra". Till det kommer dansarna The Rhapsodettes, kören The Vocalettes och ett par cirkusartister från Cirkus Cirkör. - Ett grymt osmart koncept, med tanke på hur dyrt det är! skrattar Robert Wells. Men jag vill att det ska hända mycket i en show. Och jag gör det för publiken - jag är jätteglad över att ha kunnat hålla på så länge! För Robert Wells personligen känns det förstås bra att konceptet, där klassisk musik möter rock, blivit en sådan succé. Inte minst viktig har varit blandningen av musik och komik, och gästartister som bjudit på sig själva i oväntade nummer. - De jag väljer ut ska förstås sjunga skitbra, men också funka bra i samspelet och personkemin. De måste vara öppna för att göra udda typer av duetter och medleyn. Artister som är styrda av skivbolag och managers som bestämmer vad de får göra, de går helbort, berättar Robert. Efter premiären på Åland den 2 juli väntar inte mindre än 38 spelningar från Luleå i norr till Falsterbo i söder, ända fram till den 22 augusti.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.