Annons
Nyheter

Erfaren åkare gör tumme ner

Dyra och trista. Så tycker läraren Mathias Nihlén om de ramper som Vellinge kommun har köpt in i sina satsningar på skateboardåkningen. I förra veckan beslutade kommunen att satsa ytterligare pengar på en ny inköpt ramp, denna gången på Västra Ingelstadsskolan.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2010

Den nya satsningen är ett komplement till de ramper som läraren Mathias Nihlén byggde på skolan i somras.

Satsningen består av en så kallad half pipe och kommer att kosta 250 000 kronor. Rampen är beställd från samma företag som ramperna i Höllviken, Skanör och Vellinge.

Annons

– Jag vet inte om kommunen har någon ambition att spara pengar, men en sådan ramp är ganska lättbyggd. En snickare hade kunnat göra det mycket billigare, säger han och fortsätter:

– Nu när de vet att vi redan har byggt ramper på skolan så förstår jag inte varför de inte frågar oss som har koll innan de tar ett beslut. Jag har berättat för skolan att min kompis som är snickare kan vara tillgänglig för att bygga ramper.

Enligt Mats Persson, utvecklingsansvarig för fritidsverksamheten i Vellinge kommun, har man undersökt några olika leverantörer innan beslutet har tagits.

– Det kanske finns billigare alternativ, men det vi har valt har vi en bra erfarenhet av på de andra orterna i kommunen. Verksamhetsmässigt har det fungerat riktigt bra och vi har haft massor av folk på anläggningarna, säger han.

Mathias Nihlén har åkt skateboard i över tjugo år och har erfarenhet av rampbyggande. Han är kritisk mot de inköpta ramperna eftersom han bland annat anser att de erbjuder en dålig variation av åkmöjligheter.

– Lite av utmaningen är ju variationen. Hade alla golfbanor sett likadana ut, så hade nog många tyckt att det inte hade varit så roligt, säger han.

De övriga kommunerna i Omkretsen har köpt in ramper från samma ­företag som Vellinge kommun i nästan hälften av alla de satsningar som har gjorts på skateboardåkningen.

INTERNAL INTERNAL
John Nordh
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons