Annons
Nyheter

Enkelriktat ska lösa trafikkaos

Nyheter • Publicerad 17 december 2008

Har du svurit över den kaosartade trafiksituationen på Stortorget i Vellinge? Då är du inte ensam. Efter många klagomål från ilskna bilister ska kommunen nu åtgärda problemen.

I dag är trafiken dubbelriktad på gatorna runt torget. Den som backar ut från parkeringsplatserna på de sidor som vetter mot Drink & Wear och mot Vellinge Djurbod måste ta hänsyn både till trafik från bägge håll och felparkerade bilar på andra sidan gatan som ytterligare minskar manöverutrymmet. Det blir väldigt trångt, konstaterar Tommy Larsson, ordförande i Tekniska nämnden i Vellinge kommun.

Annons

– Något måste göras, för det är lite kaos nu. Och plåtskador får folk så gott som varje dag, säger han.

Lösningen blir att göra trafiken enkelriktad och att snedställa parkeringsplatserna längsmed de här båda gatorna för att ge mer utrymme. På andra sidan de gatorna ska det bli lagliga parkeringsplatser. I dag finns drygt 60 parkeringsplatser på torget, efter omgörningen som planeras till våren blir det cirka tio till.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons