Annons
Nyheter

Endast etablerade partier inbjudna till paneldebatt

I går skulle partierna i Vellinge debattera i kommunhuset. Men Nya listan och andra partier som inte redan sitter i fullmäktige fick inte vara med.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010

”Kom och lyssna på de politiker som du ska välja mellan den 19:e september.” Så stod det i inbjudan till gårdagens paneldebatt som skulle arrangeras av Vellinge Falsterbonäsets företagargrupp i kommunhuset i Vellinge.

Men bara sex av de tio partier som ställer upp i valet hade bjudits in, nämligen de som redan i dag sitter i kommunfullmäktige (M, FP, KD, S, SPI, C).

Annons

Nya listan, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Alexanderpartiet skulle inte få sitta i panelen.

– Vi beklagar detta beslut som innebär att de konserverar gamla strukturer, säger Rolf Erichs som representerar Nya listan.

När hans parti frågade om de fick vara med fick de till svar att de var välkomna som åhörare och ställa frågor. Partiet avstod dock med hänvisning till att tanken med debatten var att företagarna ska ställa frågor och att partierna skulle svara. Inte tvärt om.

Tidningen har förgäves sökt Thomas Claughton Wallin, ordförande i Vellinge Falsterbonnäsets företagargrupp, för en kommentar.

INTERNAL INTERNAL
Jessica Ziegerer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons