Annons
Nyheter

En person till sjukhus när stuga brann ner

En gäststuga i Ljunghusen brann ner helt under onsdagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2014

Larmet inkom 05.52, om brand i hus på Storvägen i Ljunghusen.

Huset visade sig vara en gäststuga, 35-40 kvadratmeter stor, som var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram. Stugan står på samma tomt som en större villa.

Annons

— Det fanns en person i huset som fått i sig lite rök, och är förd till sjukhuset för observation. Men denne ska vara utom fara, säger räddningsledaren Martin von Gertten på räddningstjänsten.

Eftersom huset brann så kraftigt begränsade insatsen till att låta huset brinna klart, och sedan hålla koll på glöd så den inte antände skog eller byggnader i närheten. Det fanns aldrig någon risk för att branden skulle sprida sig till det större bostadshuset på tomten, mycket på grund att det var så regnigt och vått i marken.

När huset brunnit ner inleddes eftersläckningsarbetet. Räddningstjänsten kunde lämna platsen helt först efter drygt tre timmar.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart. Polisen har spärrat av platsen och ska göra en teknisk undersökning. Den kommer att göras tidigast under torsdagen.

Clifford Johansen
Clifford Johansen och Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons