Annons
Nyheter

Elever tog ton på musikfestivalen

I veckor har det repats, tagits om och finslipats in i minsta detalj. Med dans- och sångnummer var det igår upp till bevis för Vellinges högstadieelever i musikfestivalen på Södervångsskolan.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2009
Foto: 
Therese Trolle och Stina Holmgren och från Tångvallaskolan deltog med låten"I don't wanna miss a thing".
Therese Trolle och Stina Holmgren och från Tångvallaskolan deltog med låten"I don't wanna miss a thing".Foto: 
Michael Jacksons "Beat it" var ett av sång- och dansnumren som framfördes på musikfestivalen på Södervångsskolan.
Michael Jacksons "Beat it" var ett av sång- och dansnumren som framfördes på musikfestivalen på Södervångsskolan.Foto: 
Foto: 

VELLINGE. Stina Holmgren och Therese Trolle från Tångvallaskolan tar de sista raderna i "I don't wanna miss a thing". Tonerna ekar ut över Södervångshallen. Applåderna från kompisar och lärare dånar mellan den stora lokalens väggar. Stina Holmgren och Therese Trolle sätter sig bland publiken i väntan på att nästa grupp ska upp på scenen.

– Vi har fått öva på musiklektionerna i ungefär en vecka och idag var det dags, säger Stina Holmgren.

Annons

– Det gick faktiskt ganska bra när vi kom upp på scenen, säger Therese Trolle.

I den 300 personer starka publiken sitter Patrik Lundqvist. Han är klassföreståndare för klass 9A från Västra Ingelstad.

– Vi har tre bidrag från vår skola. Det är musiklärarna som har valt ut vilka som ska vara med. Alla skolor i kommunen är ju med så det är ett kul arrangemang, säger han.

En ny grupp äntrar scenen. Någon slår an en sträng på gitarren, ljudet från trumpinnarna räknar in takten. Rolling Stones "Honky tonk woman" står på repertoaren.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons