Annons
Nyheter

Elever tillbaka i sina lokaler

Trots att Falsterbogården inte skadades av branden evakuerades eleverna till Tångvallaskolan under torsdagen, men redan under fredagen ska de vara tillbaka i sina lokaler.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2009

Onsdagens utrymning av Falsterbogården handlade i stor utsträckning om att inga barn skulle finnas i närheten när polisens tekniker undersökte poolbyggnaden och de angränsande områdena.

– Föräldrarna har varit förstående och många har varit lättade när de förstått att det inte var skolan utan en förrådsbyggnad som brunnit, säger Louise Erlandsson rektor för Tångvallaskolan och Falsterbogården.

Annons

Eleverna och förskolebarnen kunde i stor utsträckning genomföra sina vanliga aktiviteter trots flytten till grannskolan.

– Ett par klasser är på klassresa så det har funnits klassrum som vi kunnat använda, säger förskoleläraren Berit Lindberg, som hade gymnastik och bild med sina förskolebarn.

Hon berättar att personalen blev uppringd av rektorn tidigt på morgonen och att det sedan sattes i gång en telefonkedja för att organisera dagen.

– I stället för att föräldrarna lämnade barnen som vanligt hade vi samling på Tångvallaskolan. Allt flöt på bra, tycker Berit Lindberg.

Rektorn Louise Erlandsson är nöjd med hur dagen blev

– Jag känner att vi hanterat situationen så bra som vi kan. Lärarna ska ha beröm för att det hanterat allt på ett seriöst sätt.

Falsterbogårdens byggnad skadades inte alls av branden, men ett kravallstaket ska framöver tydligt skilja den från den brandskadade byggnaden.

Niklas Wihlborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons