Annons
Nyheter

Elever bar knivar och kaststjärnor

Personalen på Ljungenskolan har under vårterminen beslagtagit flera knivar och kaststjärnor, som elever burit med sig under lektionstid.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2004

Enligt Ljungenskolans platschef Ulrika Burman inträffade det första beslaget i skolans kafeteria för ett par månader sedan. Skolsköterskan gick förbi ett kafébord där några högstadiepojkar var sysselsatta med att med en mobiltelefon fotografera en kniv, som låg framme på bordet. Kniven omhändertogs, och under utredningen av varför den fanns på skolan framkom att fler elever hade antingen knivar eller kaststjärnor. Allt som allt beslagtogs fyra vapen från elever i sjuan och åttan. - Många av våra elever har varit utomlands på semester, och då har de köpt de här knivarna som de sedan tagit med sig för att visa kamraterna, säger Ulrika Burman. - Vi kallade både eleverna och deras föräldrar till samtal, och alla begrep allvaret och vad det handlade om. Skolan kontaktade också polisen, som var intresserade av om de beväpnade eleverna hotat någon. Så är dock inte fallet, så vitt Ulrika Burman vet, och skolan har därför valt att inte polisanmäla. - Men skulle elever fortsätta att gå med kniv på skolan så kommer saken i ett annat läge. Och det är eleverna också införstådda med, säger platschef Ulrika Burman.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons