Annons
Nyheter

Dygnskostnaden höjs på boende

Nyheter • Publicerad 20 september 2007

För att förstärka resurserna på Kronodalsgården i Höllviken har Vellinge kommun bestämt sig för att skjuta till medel. Höjningen ska göras i samband med att kommunen just nu genomför en kvalitetsupphandling . I den pågående upphandlingen ligger ett fast pris, vilket innebär att respektive anbudgsgivare får ange vad de har att erbjuda.

Dygnskostnaden som kommunen betalar till verksamheten ligger i dag på 979 kronor per person och dygn och ska höjas till 1 178 kronor från och med 1 april nästa år. Därefter ska det gälla fram till december 2009.

Annons

– Vi märker att det finns en gräns för hur lågt man kan sätta en dygnskostnad och därför har vi kommit fram till att den här höjningen ska genomföras, säger moderaten Carina Larsson, som är M-nämndens ordförande.

Kronodalsgården utgörs av 30 lägenheter och består av tre avdelningar och dessutom två avlastningslägenheter.

Kronodalsgården har Vellinge kommun lagt ut på entreprenad och det är i dag Förenade Care som ansvarar för verksamheten.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons